Edulliset kylpylähotellit ja spat Tallinnassa ja muualla Virossa

Reissurepun paikallisten matkaoppaiden sarjan avaa Viron opas. Paikalliset matkaoppaat ovat aina kohteen paikallisten asukkaiden kirjoittamia ja ne tarjoavat uuden näkökulman jo ehkä tutuiksikin käyneisiin kohteisiin.

Viron kylpyläoppaan on kirjoittanut virolainen toimittajafreelancer Merje, joka tarjoaa seuraavassa paikallista väriä ja oman näkemyksensä Viron ja Tallinnan kylpylöihin. 

Viro tunnetaan monista suurten kaupunkien ja hiljaisempien alueiden kylpyläkeskuksista. Jotta osaisit valita niistä itsellesi sopivan mieti millaista tunnelmaa haet; haluatko kaupungin sykkeeseen vai etsikö rauhoittumispaikkaa? Oletko reissussa perheen kanssa, viettämässä tyttöporukan hemmotteluviikonloppua vai romanttisella matkalla kaksin puolisosi kanssa?

Tutustuttuani tarkemmin Viron kylpylöihin seuraavat yhdeksän nousivat houkuttelevimmiksi lukuisten kylpylävaihtoehtojen joukosta. Niistä löydät varmasti itsellesi sopivan.

Rakvere Aqva Spa

Miksi tänne: romantiikkaa, hemmottelua, luksusta

Aqva Spa Rakveren kaupungissa noin 100 kilometriä itään Tallinnasta on yksi maan parhaista ja ylellisimmistä kylpylöistä. Tästä kertovat niin korkealuokkaiset ravintolat kuin korkeat hinnatkin. Tämän vuoksi Aqva Spa ei välttämättä ole sopiva perhekohde, mutta kiinnostaa varmasti rauhaa ja rentoutumista etsiviä pariskuntia ja hemmottelulomalaisia. Kylpylässä toimii a la carte ravintola Mezzo, jonka olen itsekin todennut laadukkaaksi fine-dining vaihtoehdoksi. Aqva Spa on Viron parhaan kylpylän maineessa, jota he ylpeydellä mainostavatkin. He tekevät kovasti töitä säilyttääkseen asemansa parhaana ja pitääkseen riman edelleenkin korkeana. Kylpyläkeskuksen vieressä sijaitsee vesipuisto, jossa on suuri uima-allas, sauna ja kuntosali.

Rakvere Aqua Span sivuille

Rakvere Aqva Spahan pääset Matkapoikien kyydissä ➜ Katso kylpylälomat tästä 

Georg Ots Spa

Miksi tänne: perhelomailua, aktiivilomailua

Jos haluat pois mantereelta Tallinnalaisten oma suosikkikylpylä Georg Ots Spa on oiva valinta Saarenmaan Kuressaaressa. Perheystävällisestä GO Spasta löytyy niin upeita uima-altaita kuin erilaisia hoitojakin, joita tehdään myös miehille ja lapsille. Perheen pienimmät voivat myös nauttia ravintolan lasten menun ruoista ja lapsille järjestetystä teatterivierailusta. Kylpylän ravintola valittiin 50:n parhaan virolaisravintolan joukkoon 2013. Huoneen hintaan kuuluu myös valikoima liikuntatunteja, mm. Pilatesta, joogaa, rentoutusta ja vesijumppaa.

Georg Ots Span sivuille

Ikaalisten matkatoimisto järjestää kylpylälomia Georg Ots Spahan ➜ Katso vaihtoehdot tästä 

Grand Rose Spa

Miksi tänne: romantiikkaa, hemmottelua, rentoutumista

Jos haluat tutustua Saarenmaahan ja viettää aikaa kylpylässä, jonka rauhallisessa ilmapiirissä voit rentoutua ilman lasten hälinää, valitse Grand Rose Spa Kuresaaressa. Tämä kylpylä sopii hemmotteluhoitoja ja rentoutumista luksusympäristössä etsiville. Uimareille ei kylpylän pienehkö allas ei paras mahdollinen.

Grand Rose Span sivuille

Matkapojat järjestävät neljän, viiden ja kahdeksan päivän kylpylälomia Grand Rose Spahan ➜ Katso vaihtoehdot tästä 

Myös Ikaalisten matkatoimiston kyydissä pääset nauttimaan Grand Rose Span hoidoista neljäksi tai viideksi päiväksi ➜ Varaa omasi tästä 

Meresuu Spa

Miksi tänne: perhelomailua, romantiikkaa, hemmottelua

Koillis-Virossa Narva-Jõesuussa sijaitsevassa Meresuu Spassa käynti on rentouttava kokemus. Kylpylä tarjoaa monenlaisia hoitoja, joista valitseminen on vaikeaa. Voit hankkia rusketuksen solariumissa tai ottaa aurinkoa hiekalla. Meresuu Spa on perheystävällinen kylpylä, jossa on myös valikoima hoitoja lapsille. Pienimpiä varmasti houkuttaisi esimerkiksi kaakaohierontakylpy. Kylpylä ei ole aivan Tallinnan kupeessa, mutta käymisen arvoinen, jos tutut kylpylät on jo koettu ja haluat nähdä uuden kolkan Virosta.

Meresuu Span sivuille

Toila Spa

Miksi tänne: romantiikkaa, hemmottelua, perhelomailua

Samalla suunnalla, vaikkakin parisenkymmentä kilometriä Tallinnaa lähempänä, sijatsee Toila Spa. Se on yksi Viron vanhimpia hyvinvointikeskuksia, joka on kuuluisa taitavista hierojistaan. Meren rannalla sijaitseva Toila Spa on edullisempi kuin keskeisemmällä paikalla sijaitsevat kylpylät ja jo senkin takia käynnin arvoinen. Hoitotarjonta on tavanomainen kosmetologeineen ja kampaajineen sekä kattavine hoitoineen. Maininnan arvoinen seikka on myös se, että kylpylään voi tulla asuntovaunulla tai -autolla. Leiriytymispaikkoja löytyy kylpylän läheisyydestä.

Toila Span sivuille

Estonia Spa

Miksi tänne: romantiikkaa, hemmottelua, aktiivilomailua

Pärnu on varsinkin kesäaikaan turistien suuressa suosiossa. Merenrantakaupungissa sijaitsee myös yksi Viron parhaista kylpylöistä Estonia Spa. Sen erikoisuus on Kuolleenmeren keskus, johon kuuluu Kuolleenmeren allas, jossa kävijät voivat kokea suolaisen veden kelluttavan vaikutuksen ja nauttia sen monista hyväätekevistä ominaisuuksista. Kylpylässä on myös poreallas ja tavallinen uima-allas. Tietenkin listalta löytyy paljon hoitoja, kauneushoitola ja saunakeskus. Estonia Spa tarjoaa myös vesijuoksua ja naurujoogaa, jota ei muissa kylpylöissä olekaan saatavilla.

Estonia Span sivuille

Matkapojat järjestävät neljän, viiden ja kahdeksan päivän kylpylälomia Estonia Spahan ➜ Katso vaihtoehdot tästä 

Dorpat Spa

Miksi tänne: romantiikkaa, hemmottelua, kaupungin sykettä, perhelomailua

Ihastuttava Dorpat Spa sijaitsee aivan Tartun keskustassa Emajõgi -joen varrella. Maaseudun rauhaa kaipaaville tämä kylpylä ei siis ole paras mahdollinen kohde. Dorpat Spa on tunnettu laadukkaista kauneushoidoista, suolahuoneesta ja koko vartalon hoidoista. Myös hiussalonki on kuuluisa ammattitaitoisesta ja ystävällisestä palvelustaan. Suolahuoneesta löytyy lapsille sopiva alue ja mahdollisuus piirrettyjen katsomiseen lasten hieronnan tai kylpyn päätteeksi. Pariskunnille tarjolla on romanttisia päiväpaketteja.

Dorpat Span sivuille

Laulasmaa Spa

Miksi tänne: romantiikkaa, hemmottelua, rentoutumista

Laulasmaa Spata voin suositella kaikille, jotka haluavat merenrantakylpylään. Kylpylän ympäristö on todella kaunis rantoineen ja kukkaispuutarhoineen. Kylpylässä voit valita useammasta hoitopaketista. Kirsikkana kakun päällä on Ravintola Wicca, jonka tunnustusta saanut pääkokki Angelica Udekülli vastaa menun suunnittelusta.

Laulasmaa Span sivuille

Laulasmaa Spahan pääset Matkapoikien kyydissä ➜ Katso kylpylälomat tästä 

Ikaalisten matkatoimisto järjestää kylpylälomia Laulasmaa Spahan ➜ Katso vaihtoehdot tästä 

Viimsi Spa

Miksi tänne: kaupungin sykettä, perhelomailua

Viimeisenä esittelen pääkaupunki Tallinnan Viimsi Span, joka onkin oikeastaan aika moni-ilmeinen hyvinvointikeskus. Kylpylässä on useita altaita, saunakeskus, kuntokeskus ja erillinen lastenkeskus. Viimsi Spa on erittäin perheystävällinen ja ehkä paras valinta jos matkustat suuren ryhmän kanssa. 1000 neliön suuruisessa lastenkeskuksessa on luistelurata, kiipeilyalue, trampoliini ja paljon muuta kivaa tekemistä. Kylpylä tarjoaa myös ilmaisen lapsenvahtipalvelun. Saunakeskuksen kahvilassa voit viettää kahvihetken ja nauttia herkullisia leivonnaisia. Viimsi Span tiloissa toimii myös Sushi ravintola ja fine dining ravintola Meritäht. Kylpylän kauneushoitola on todella suosittu paikallisten keskuudessa.

Viimsi Span sivuille

Ikaalisten matkatoimiston kyydissä pääset nauttimaan Viimsi Span tarjonnasta ➜ Katso vaihtoehdot tästä 

Viimsi Spahan pääset myös Matkapoikien kyydissä ➜ Katso kylpylälomat tästä 

Katso kaikki edulliset Tallinnan ja Viron matkat sivuiltamme