Tallinnan hotellit, ravintolat, ostokset ja kauneushoitolat

Reissurepun paikallisten matkaoppaiden sarjan avaa Viron opas. Paikalliset matkaoppaat ovat aina kohteen paikallisten asukkaiden kirjoittamia ja ne tarjoavat uuden näkökulman jo ehkä tutuiksikin käyneisiin kohteisiin.

Tallinnan matkaoppaan on kirjoittanut virolainen toimittajafreelancer Merje, joka listaa seuraavaksi omat suosikkipaikkansa ja -ravintolansa Tallinnassa.

Tallinnan nähtävyydet

Vanha kaupunki

Tallinnan keskiajalta peräisin oleva Vanha kaupunki on UNESCOn maailmanperintölistattu kohde. Paikallisetkin ovat ylpeitä kaupungistaan ja silloin tällöin kiipeävät Patkulin portaat ylös ja ihailevat ylhäältä avautuvaa näkymää yli kaupungin. Jos et ole käynyt Tallinnassa aiemmin voit osallistua kävelyretkelle. Myös kokenut kävijä saa niistä uutta tietoa kaupungista. Paikallisten suosikki on myös Kohtuotsan näköalatasanne, josta voi ihailla sekä vanhaa että uutta kaupunkia yhtä aikaa. Näköalojen ihaileminen tuo rauhoittavan hetken kaupungin kuhinaan ja suosittelenkin sitä lämpimästi.

Kohtuotsan näköalatasanne, Kohtu tn 12

Kadriorgin puisto

Kävely Kadriorgin puistossa on suosittu Tallinnalaisten viikonloppuaktiviteetti. Puistoalue on hyvinhoidettu ja kaunis esimerkki Viron historiallisten palatsien arkkitehtuurista ja puistojen suunnittelusta. Kävelyn lomassa on mukava istahtaa tyylikkääseen Katharinenthalin kahvila-ravintolaan, jonka sisaryritys on Angeelika Kangin omistama Cafe More Viru Keskuksessa. Kang on yksi kuuluisimpia virolaisia kokkeja ja hän on kirjoittanut myös useita ruokakirjoja.

www.kadriorupark.ee

Katharinenthal Restaurant, Kadriorg. katharinenthal.ee

Cafe More, Viru Keskus cafemore.ee/en

Kumu

Jos historiallinen Tallinna on jo koettu ja haluat maistiaisen modernista kulttuurista, suuntaa Kumuun. Viron taidemuseo, Kumu, on koti lähes 60 000 taideteokselle ja onkin maan suurin kokoelma maalauksia, veistoksia, grafiikkaa paikallisilta ja ulkomaisilta taiteilijoilta.

ekm.ee

Tallinnan hotellit

TripAdvisorin hiljattain tekemän kyselyn mukaan Viron 10 parasta ja laadukkainta hotellia sijaitsee juurikin Tallinnassa. Vanhassa kaupungissa yöpyvä voi nauttia alueen rauhallisemmasta ilmapiiristä ja lyhyen matkan päässä sijatsevista putiikeista ja ravintoloista.

Linkki TripAdvisorin kyselyyn: www.tripadvisor.com/TravelersChoice-Hotels

Hotel Telegraaf

Hotel Telegraaf on yksi alueen arvostetuimmista hotelleista. S  sijaitsee vuonna 1878 valmistuneessa talossa, jossa toimi aikaisemmin Viron lennättimen puhelinkeskus ja joka uudistettiin ainutlaatuiseksi viiden tähden hotelliksi. Se onkin oivallinen kohde romanttiselle viikonlopulle upean sisustuksensa ja tunnelmansa vuoksi.

telegraafhotel.com/hotelli

Swisshotel

Jos haluat lomaltasi sekä Vanhan kaupungin tunnelmaa että kylpylähoitoja, valitse Swisshotel Tallinnan Vanhassa kaupungissa. Hotelli on korkealuokkainen ja hinnatkin sen vuoksi hieman korkeammat. Mutta jos niihin on varaa, et tule pettymään. Swisshotel lupaa rentouttavan ja ylellisen yöpymisen ripauksella sveitsiläistä vieraanvaraisuutta.

swissotel.com/hotels/tallinn

Kauneushoitolat Tallinnassa

Vanhan kaupungin alueelta löytyvät myös Tallinnan parhaat kauneushoitolat, kuten Vanalinna Beauty Salon. Se on tunnettu korkealaatuisesta kampaamostaan. Tiloissa aloitti äskettäin myös Day Spa, joka tarjoaa laajan valikoiman erilaisia hoitoja hieronnoista kasvo- ja kynsihoitoihin.

Vanalinna Beauty Salon, vanalinnasalong.ee

Day Spa, dayspa.ee

Ostokset Tallinnassa

Vanhan kaupungin luksusta

Tallinnan Vanhan kaupungin kujat ovat sopivia paikkoja pikkuputiikeille ja matkamuistomyymälöille, joita katujenvarsilla onkin lukemattomia. Kujien kätköistä löytyy myös korkeatasoisia designerliikkeitä, jotka sijoittuvat mieluummin tänne kuin vilkkaisiin ostoskeskuksiin. Suur-Karja ja Müürivahe kaduilla sijaitsevat niin Burberryn, Emporio Armanin, virolaisen Ivo Nikkolon ja Hugo Bossin liikkeet. Vastapäätä Burberryä löytyy ovensa 2013 avannut NUDE, josta voi hankkia itselleen Guccin, Dolce & Gabbanan, DSquared2:n ja Ralph Laurenin tuotteita tai vain käydä katselemassa ja ihastelemassa valikoimaa.

Burberry, Suur-Karja 12

Nude Boutique, Pärnu mnt.12/Suur-Karja 23.

Vintage

Jos kuitenkin vintage ja kirpputorilöydöt ovat enemmän sinun juttusi, suuntaa Sireen Vintageen Müürivahe 22:een. Sen valkoimissa on vaatteita 40-80-luvuilta. Toinen tutustumisen arvoinen vintageputiikki on Moeleid Vintage Fashion, jonka valikoima on suunnattu enemmän muotitietoiselle yleisölle. Kannattaa soittaa ja kysyä etukäteen aukioloajoista, jotka voivat vaihdella.

Moeleid, facebook.com/pages/Moeleid-Vintage-Fashion

Sireen Vintage Müürivahe 22, facebook.com/SireenVintage

Muita tutustumisen arvoisia vintageputiikkeja:

Fankadelik, Vana-Viru 6.
Oh so retro, Suur-Karja 13.
Foxy Vintage, Pikk 9.

Paikallinen design

Virolaisten suunnittelijoiden tuotteita myy Les Petites Design Müürivahe 28:ssa. Kodikas pikkuputiikki avasi ovensa muutama vuosi sitten ja on noin 80 paikallisen suunnittelijan voimannäyte ja sen valikoiman onkin todella hyvä läpileikkaus virolaisesta tuote- ja muotisuunnittelusta. Täältä voi löytää vaatteita, joita ei ole myynnissä missään muualla.

Les Petites Design, lespetites.ee

Ikkunashoppailua
Sfäär

sfaar.eeShoppailu Sfäärissä on uniikki kokemus jo itsessään. Se onkin oma suosikkikohteeni Tallinnassa. Rakennuksessa on sekä ravintola että pieni kaksikerroksinen kauppa, joka myy vaatteita, asusteita, kosmetiikkaa sekä paljon muuta. Myytävät vaatteet ovat huolella valittuja kappaleita pieniltä skandinaavisilta merkeiltä sekä myös suuremmilta brändeiltä kuten Acne, MM6 by Maison Martin Margiela ja Comme des Garcons. Sfäär sijatsee osoitteessa Mere pst. 6E, jonka läheisyydessä on myös suuria ostoskeskuksia.

sfaar.ee/store/en

ER Boutique

ER Boutique, Roosikrantsi 16, on lifestylemyymälä, jonka tuotteissa on pientä särmää. Valikoimissa on brändejä, joita ei ole muualla saatavilla, kuten Balmain, Blackstone ja ranskalainen Oui sekä kenkiä ja asusteita United Nudelta ja amerikkalaiselta 3.1 Phillip Limiltä. Samalta kadulta löytyy myös Gianfranco Ferrén ja Versacen liikkeet.

erboutique.ee

Tallinnan ravintolat

Välillä kannattaa suunnata askeleensa pois Vanhasta kaupungista ja tutustua Tallinnan toisiin kasvoihin. Kokemisen arvoiset uudet ja mielenkiintoiset ravintolat eivät useinkaan sijoitu Vanhaan kaupunkiin vaan ne löytyvät aivan kuin vahingossa kun käännyt pääkadulta pois pikkukujalle. Niitä löytyy useita myös Tallinnan ”uudesta kaupungista” lyhyen bussimatkan päässä turistien kansoittamasta keskustasta.

Kalamajan alue

Jos haluat kokea aidon Tallinnan, kannattaa tutustua Kalamajan alueeseen, johon on auennut viime aikoina monia mielenkiintoisia uusia kahviloita ja ravintoloita.  Kalamaja on paikallisten suosikki hyvän ruokansa ja rauhallisen, hieman retron tunnelmansa takia. Ravintoloiden ilmapiiri on vieraanvarainen ja ehkä ystävällisempi kuin missään muualla Tallinnassa.

Boheem

Kun kesäinen ilma hellii kannattaa lähteä Boheemiin kahvikupposelle tai lounaalle. Sen ulkoterassilla on kiva istuskella ja nauttia aitoja kotitekoisia paikallisia ruokia, joissa on kuitenkin pieni moderni ote. Boheem tarjoaa vaihtelua keskustan ketjuravintoloihin ja –kahviloihin ja on hinta-laatusuhteeltaan erinomainen.

Kopli 18

facebook.com/Boheem.Kohvik.Kalamajas

Diip

Kun tallinnalainen haluaa viettää rennon viikonlopun hän suuntaa usein lounaalle Kalamajan alueelle. Yksi suosikeista on Diip, jossa käytetään tuoreita paikallisia raaka-aineita, reseptit ovat yksinkertaisia ja ruoan laatu loistavaa.

facebook.com/diipresto

Illallissuosikit
Cafe VS

Illallisravointoloista mainitsemisen arvoinen on Café VS, intialainen ravintola, joka sijaitsee Tallinnan keskustassa PÄRNU MNT. 28:ssa. Paikallisten suosikkiravintolassa voi seurata kokkeja työssään ja maistella aitoja tandoorimakuja. Sisutukseltaan paikka poikkeaa totutusta intialaisteemasta ja onkin erittäin mielenkiintoinen valinta jo pelkästään sen vuoksi. Myöskään ravintolassa soiva musiikki ei ole tavallista intialaista taustapoppia, vaan viikonloppuisin koppiin kiipeää ihka oikea DJ. Ravintolasta saa myös take-away annoksia.

NO99

Yhdistelmää jazzia ja mereneläviä tarjoaa NO99, baari-ravintola NO99 teatterin tiloissa Sakala 3:ssa. Teatterin ystävät viihtyvät  ravintolassa ennen esitystä ja nauttivat sen valikoimasta paikallista tuoretta ruokaa, johon on käytetty sesongin parhaita raaka-aineita. Perjantai-illat ovat suosittuja jazz-iltoja, joten silloin kannattaa tehdä pöytävaraus.

no99.ee/kohvik.php

Lounaalle keskustassa
Sfäär

Sfäärissä voit tehdä ostoksia ja sen jälkeen istahtaa alas lounaalle. Ravintolan lounas on laadukas ja miljöö rento. Olutvalikoimassa on merkkejä Tanskasta Skotlantiin ja viinilista on ehkä kaupungin kattavin. Asiakaskunta koostuu nuorista ja nuorenmieliststä kaupunkilaisista, jotka tulevat tänne kekseliään ja modernin ruokalistan vuoksi. Musiikkivalinnat ovat mielestäni loistavasti onnistuneita ja pidän ideasta yhdistää vaatekauppa ja ravintola.

sfaar.ee

Cafe More, Viru Keskus

Lopuksi täytyy vielä mainita Tallinnan tunnetuin ja sijainniltaan keskeisin ostoskeskus, Viru Keskus. Tällä kertaa en luettele kaikkia ostosmahdollisuuksia, joita se tarjoaa vaan esittelen ravintolan, jossa on kiva istahtaa lepuuttamassa jalkoja shoppailun lomassa. Cafe More otsoskeskuksen neljännessä kerroksessa on ideaalipaikka nopealle lounas- tai kahvitauolle. Kahvila sijatsee rauhallisessa ympäristössä Rahva Raamat kirjakaupan naapurissa.

cafemore.ee/en

Rahva Raamat book store, Viru Keskus, rahvaraamat.ee/en

Miten sinne Tallinnaan pääsee? Katso tästä vaihtoehdot.