Categories
Blogi

Ammattilaiset neuvovat: näin saat siirron ykkösluokkaan

Tuntitolkulla kylki kyljessä kyhnäämistä, vessaan jonottamista, huonot yöunet ja lasten kitinää. Sitä on turistiluokan lentäminen pahimmillaan.

Kutkuttaisiko ykkösluokan lennot edes kerran elämässä? Ykkösluokan liput maksavat maltaita, mutta se ei ole ainoa keino päästä kokeilemaan lentämisen luksusta. Tässä 15 parasta konstia saada korotus ykkösluokkaan.

1. Matkusta silloin kun liikematkustajat ovat kotona

Ykkös ja businessluokassa on paremmin tilaa silloin kun liikematkustajat lepäilevät kotosalla, eli pyhien aikoihin ja viikonloppuina.

2. Ole lojaali

Etsi itseäsi miellyttävä lentoyhtiö ja suosi sen lentoja aina kun voit. Liity myös kanta-asiakkaaksi.

3. Pukeudu siististi

Jätä vanhat ja mukavat verkkarisi ja crocsisi kotiin, jos halajat ylennystä ykkösluokkaan. Ykkösluokassa pyritään pitämään tiettyjä standardeja yllä, joten siisti pukeutuminen kannattaa.

4. Ole häämatkalla

Ainakin Finnair siirtää mahdollisuuksien mukaan häämatkalaisia ykkösluokkaan. Muista silti edellinen kohta.

5. Matkusta yksin

Yksinmatkustava saa siirron helpommin kuin pariskunta lapsiperheestä puhumattakaan. Jos kone on täynnä yhden ihmisen siirtäminen on helppoa.

6. Pyydä nätisti

Pyydä, et häviä mitään. Jos kone on täynnä, voit ilmoittautua vapaaehtoiseksi antamaan paikkasi jollekin toiselle luokan korotusta vastaan. Mahdollisuudet tähän ovat pienet, mutta aina kannattaa yrittää.

7. Tule ajoissa kentälle

Jossain tapauksissa aikainen matkustaja ykkösluokan paikan nappaa. Jos ykkösluokan paikkoja on vain muutama jäljellä voi ensimmäisenä paikalle tullut saada korotuksen.

8. Tule myöhässä kentälle

Tämä ei sovi heikkohermoisille. Ilmesty mahdollisimman myöhässä lennolle ja jätä paikka varaamatta, neuvoo Skyscanner.net. Tämä temppu saattaa toimia kiireisinä aikoina kun lento on ylibuukattu. Mutta liian myöhäänkään ei kentälle saapumista kannata jättää, koska silloin ylibuukkausongelmat on voitu jo selvittää ja ylimääräiset ykkösluokan paikat antaa muille.

9. Ole mukava

Mukavuus ei ole pahitteeksi. Kannattaa olla kohtelias kaikille check-inin työntekijöistä muihin matkustajiin. Mukavalle halutaan olla mukava takaisin.

10. Pyydä korotusta korvaukseksi

Jos olet saanut lentoyhtiöltäsi huonoa kohtelua, kuten jättänyt sinut koneesta ylibuukkauksen takia tai vaikkapa kohdellut sinua kaltoin turvatarkastuksessa, kysy reilusti siirtoa ykkösluokkaan neuvoo IndependentTraveler.com. Katso myös onko paikallasi koneessa kaikki kunnossa. Jos esim. turvavyö on rikki ja kone on täysi, saatat saada siirron ylempään luokkaan.

11. Käytä pisteitä

Korotuksen saat myös käyttämällä lentopisteitäsi. Kuinka paljon pisteitä se vaatii, riippuu lentoyhtiöstä.

12. Jalka pakettiin ennen lomaa? Ei hätää

Saitko jalkaasi kipsin juuri ennen pitkään odotettua lomamatkaa. Matkan ei tarvi olla pilalla, päinvastoin. Saatat saada henkilökunnan sympatiat puolellesi ja lisää tilaa jalallesi ylemmissä luokissa.

13. Pidä silmällä sähköpostiasi

Joskus lentoyhtiöt lähettävät tietoa korotusmahdollisuuksista ennen lentoa. Skyscanner.netin mukaan jotkut lentoyhtiöt ilmoittavat pari tuntia ennen lähtöä ilmaisista korotuksista vapaaksi jääneille ykkösluokan paikoille.

14. Lennä syntymäpäivänäsi

Tämä saattaa toimia tai sitten ei, sanoo DailyMail. Aina kannattaa yrittää.

15. Hanki oikeanlaisia ystäviä

Onko tuttusi töissä lentoyhtiössä? Hienoa! Mahdollisuutesi saada korotus ykkösluokkaan paranivat.

Lähteet: