Home » Matkatarjoukset » Euroopan tunnelmalliset joulutorit, esim. Tukholma alk. 19 €, Berliini alk. 232 € ja Praha alk. 559 €

Euroopan tunnelmalliset joulutorit, esim. Tukholma alk. 19 €, Berliini alk. 232 € ja Praha alk. 559 €

Matkat sisältävät lennot ja majoituksen, jollei toisin mainita. Kaikki matkat lähtevät Helsingistä.

Tallinnan joulutori

Joulutori Tallinnan Raatihuoneentorilla avautuu 21.11. Satumaisilla joulumarkkinoilla on tarjolla on kaikkea käsitöistä jouluherkkuihin. Torin sydän on Viron tärkein joulukuusi, jota ympäröivät joulumökit ja myyntipaviljongit. Paikalla ovat käsityöläiset ja heidän tuotteensa, virolaiset jouluruuat ja -juomat ja lumipatsaat. Lapsillekin riittää katsottavaa, koska torille on tuotu aitoja eläimiä – kaneja, vuohia, lampaita, poneja ja hanhia. Viikonloppuisin ja juhlapäivinä esiintymässä on eri maakuntien tanssi- ja lauluryhmiä ja kuoroja.

Tallinna lennot + 3 yötä alk. 199 €Katso tästä

Päivä Tallinnassa risteillen 4-7 tuntia perillä alk. 15 €Katso tästä

Hotellimatka Tallinna 1 yö alk. 44 €Katso tästä

Hotellimatka Tallinna 2 yötä alk. 79 €Katso tästä

Ruotsi

Skansen on maailman ensimmäinen ulkoilmamuseo, joka on perustettu vuonna 1891. Siellä voi nähdä miten Ruotsissa on eletty viiden viimeisen vuosisadan aikana. Siksi se onkin tunnelmallinen paikka joulumarkkinoille, joissa voit kokeilla taitojasi kynttilän- tai leivänteossa sekä ihailla käsityöläisiä työnsä äärellä ja tutustua kotipanimoon. Pukinkonttiin voi ostaa vaikkapa marmeladia, käsitöitä, design-tuotteita tai leluja.

Skansenin joulumarkkinat, päivä Tukholmassa risteily alk. 7 € ja retki joulumarkkinoille 12 €Katso tästä

Saksan joulutorit

 

Joulunalusaika Saksassa on yhdistelmä tuhatvuotista perinnettä, joka tekee saksalaisista joulutoreista ainutlaatuisia. Myytävänä on kaikenlaista herkuista käsitöihin ja leluihin. Usein toreilla saattaa nähdä myös perinteisiä joululauluja esittäviä kuoroja tai vaikkapa karusellin. Berliinin joulumarkkinoilla myydään käsitöitä ja lahjatavaraa sekä jouluisia herkkuja. Joulutoreihin Saksassa liittyy myös aina paljon oheisohjelmaa, konsertteja ja tapahtumia. Saksan joulumarkkinat sopivat loistavasti siis myös joulutunnelmointiin, koska ne tarjoavat muutakin kuin ostoselämyksiä.

Berliinin joulutorit 27.11., 9.12., 12.12. ja 15.12 3 yötä alk. 499 €Katso tästä

Adventtimatka Berliiniin to 27.11. 3 yötä alk. 499 €Katso tästä

Berliini 3 yötä alk. 232 €Katso tästä

Berliini hotellitarjous 2 yötä alk. 59,50 €/hlöKatso tästä

Köln hotellitarjous 2 yötä alk. 89 €/hlöKatso tästä

Kiertomatkat Euroopan joulutoreille

 

Dresdenin joulumarkkinat pidettiin ensimmäisen kerran vuonna 1434 ja ne kuuluvat Saksan suosituimpiin. Markkinat aukeavat jo marraskuun puolella. Historiallisen keskustan aukiolla on upea joulukuusi sekä Elben rantaan johtava kävelykatu täyttyvät piparkakkujen, höyryävän glühweinin sekä paahdettujen kastanjoiden ja manteleiden tuoksusta. Aukiolla on suuri upea joulukuusi ja siinä pidetään erilaisia jouluisia esityksiä. Aukio on täynnä ihastuttavia kojuja, jotka tarjoavat erilaisia käsitöitä puuleluista kynttilöihin sekä jouluisiin koristeisiin. Tietenkin herkkuja on myös tarjolla moneen makuun. Maista etenkin saksalaista joulupullaa Dresdner Christstollenia, joka on kuivattuja hedelmiä ja manteleita sisältävä voipitoinen vehnäleivonnainen.

Dresdenin ja Prahan joulutorit to 27.11. 3 yötä alk. 799 €Katso tästä

Matkalla tutustutaan Wienin upean raatihuoneen edessä olevaan suureen ja suosittuun joulutoriin sekä Schönbrunnin linnan toriin. Tunnin matkan päässä Wienistä sijaitsevassa Bratislavassa tutustutaan vanhankaupungin joulutoriin, jossa voit ostosten lomassa maistaa slovakialaisia joulujuomia ja -ruokia, vaikkapa perunalettuja erilaisilla makeilla ja suolaisilla täytteillä.

Wienin ja Bratislavan joulutorit to 11.12. 3 yötä alk. 799 €Katso tästä

Unkari

 

Budabestin Vörösmartyn joulutori on yksi Euroopan suurimmista ja se kuuluu kymmenen parhaan joulutorin joukkoon. Budapestin joulutorit -matkalla vierailaan myös taiteilijoiden suosimassa Szentendren kaupungissa, joka on jouluasussaan erityisen kaunis.

Budapestin joulutorit to 27.11. 3 yötä alk. 595 €Katso tästä

Adventtimatka Budapestiin to 27.11. alk. 599 €Katso tästä

Italia

 

Tällä joulutorimatkalla voi kokea, kuinka erinäköinen joulu on ympäri Italiaa. Matka kulkee tirolilaistyylisen Bolzanon vuoristokylän kautta pieneen Gardajärven rantakaupunkiin, jossa rantabulevardia koristavat vehreät palmut. Joka kaupungissa ja kylässä joulua juhlistetaan koristamalla kujat ja aukiot jouluvaloin ja -kuusin. Pienet myyntikojut täyttyvät joulukoristeista ja monenlaisista herkuista ja ilma on täynnä mausteisen kuuman viinin sekä makeiden joululeivonnaisten tuoksua.

Italian hurmaavat joulutorit: Verona, Trento, Bolzano, Gardajärvi, to 11.12. 3 yötä alk. 949 €Katso tästä

Itävalta

 

Wienin joulutoreilla on yli 700-vuotiset perinteet ja toreja löytyy kaupungista jopa parikymmentä. Wieniläinen tunnelmallinen joulu koostuu glühweinista, punssista, kuumista kastanjoista, valaistuista puistoista, rakkausviestein koristelluista piparkakuista ja perinteisistä jouluseimistä.

Wien to 11.12. 3 yötä alk. 273 €Katso tästä

Adventtimatka Wieniin to 4.12. 3 yötä alk. 699 €Katso tästä

Belgia

 

Euroopan kansainvälisin joulutori löytyy Brysselistä. Nauti kauniista jouluvaloista, seimestä sekä aidosta belgialaisesta joulutunnelmasta. Bryssselissä on jouluaikaan myös luistinrata ja suuri maailmanpyörä.

Bryssel 3 yötä alk. 301 €Katso tästä

Tanska

 

Kööpenhaminan suosituimmat joulumarkkinat löytyvät Tivolista. Sen kauniit puutarhat muuttuvat upeaksi joulumaaksi, jonka kojuissa myydään käsitöitä ja herkkuja. Värikkäät Nyhavn-kanaalin joulumarkkinat Kööpenhaminan sydämessä ovat myös kauniit. Pienissä kojuista voi ostaa kaikenlaista jouluista pukinkonttiin. Tarjolla on monenlaista ostettavaa tekstiileistä kynttilöihin ja mausteista makkaraan.

Adventtimatka Kööpenhaminaan to 4.12. 3 yötä alk. 499 €Katso tästä

Tsekki

 

Prahan parhaat joulutorit löytyvät Václavin aukiolta sekä vanhan kaupungin torilta raatihuoneen kupeesta. Niissä on pienen kylän verran kauniita myyntikojuja, jotka tarjoavat maistuvia herkkuja sekä kauniita seimiä ja värikkäitä koristeita. Saksalaistyylisten jouluherkkujen ja tuotteiden lisäksi Prahassa on tarjolla aitoa slaavilaista joulutunnelmaa ja läntistä Eurooppaa edullisempia hintoja.

Adventtimatka Prahaan to 4.12. 3 yötä alk. 559 €Katso tästä